گام‌های اساسی فناوری هسته‌ای به سمت صنعتی شدن

نشست شورای هماهنگی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور با حضور دکتر علی بهادری جهرمی سخنگو دولت، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی، جمعی از مدیران دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت و مدیران روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی کشور در سالن شهید شهریاری سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

به گزارش تحریریه، به نقل از سازمان انرژی اتمی ایران؛ جلسه شورای هماهنگی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور به ریاست دکتر علی بهادری جهرمی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به میزبانی سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

سخنگو، دبیر و رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در حاشیه این جلسه اظهار کرد: نشست شورای هماهنگی روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور این ماه میهمان سازمان انرژی اتمی ایران بود و هماهنگی‌های حوزه اطلاع‌رسانی و دستگاه‌های اجرایی از سوی اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انجام شد.

علی بهادری‌جهرمی گفت:‌ امروز نیز به سبب حضور در سازمان انرژی اتمی ایران در جریان گزارش برخی اقدامات و اهم دستاوردهای خوب، امیدآفرین، افتخارآمیز و غرورآفرین از سوی رییس سازمان، سخنگوی و همچنین رییس اداره اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان قرار گرفتیم.

وی توضیح داد: در دولت سیزدهم، برنامه جامع و افق روشنی در صنعت و فناوری هسته‌ای کشور ایجاد شده است و خوشبختانه در این مدت سند جامع و راهبردی برای صنعت هسته‌ای تدوین و ابتدای سال رونمایی شد؛ بر اساس این سند مقرر شد تا جهت‌دهی و اولویت فعالیت‌ها به سمت صنعتی‌سازی و بهره‌برداری‌های اقتصادی، درمانی، بهداشتی، کشاورزی و ... حرکت کند که با یاری خداوند بسیاری از این موارد به سمت ، صنعتی‌سازی پیش‌رفته و در حال حرکت است.

وی تصریح کرد: اکنون شاهد صنعتی‌سازی فناوری هسته‌ای در حوزه‌ بهداشت و درمان و به ویژه رادیوداروها هستیم و خوشبختانه شرایطی فراهم شده که بیش از ۲۰۰ مرکز درمانی در حال استفاده از ۵۰ محصول رادیوداروی تولید شده در سازمان انرژی اتمی در حوزه تشخیص و درمان بیماری سرطان هستند.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز استفاده از فناوری هسته‌ای توسعه یافته به‌طوری‌که در زمینه دفع آفات از دانش هسته‌ای و پرتودهی و فناوری پلاسما استفاده می‌شود.

وی بااشاره به ضرورت توسعه برق هسته‌ای به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در کشور توضیح داد: در صنعت برق باید شاهد افزایش جدی و چشمگیر برق هسته‌ای باشیم و با توجه به دستور رییس جمهور در جریان سفر استانی به بوشهر نسبت به تولید ۱۰هزار مگاوات برق هسته‌ای تاکیدات فراوانی شد و به منظور افزایش ظرفیت تولید برق هسته‌ای توسعه‌ی فازهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در دستور کار قرار گرفته و همچنین برنامه‌ریزی‌های جدی برای نیل به این هدف صورت گرفته است.

وی تاکید کرد:‌ با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سازمان انرژی اتمی ایران امیدوارم با این اقدامات موثر و سریع در حوزه‌های رادیوداروها، کشاورزی، صنعت و ... شاهد بهره‌برداری هرچه ‌بیشتر در زمینه‌های درمانی، بهداشتی و صنعتی کشور از دستاوردهای علمی حوزه صنعت هسته‌ای باشیم.

سخنگوی دولت تصریح کرد:‌ این صنعت، پیشرو است و باید سرریز این دانش بتواند در حوزه‌های مختلف مورد بهره‌برداری قرار گیرد که دولت در این مسیر بسیار مصمم و جدی است و این مسیر را با سرعت شتابانی طی خواهد کرد.

وی با اشاره به بازدید از راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده در تهران گفت: در حاشیه این نشست امروز توفیق یافتیم که از آزمایشگاه های تولید رادیو دارو و راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده در سازمان انرژی اتمی بازدید کنیم، الحمدالله کشور به سمت بومی‌سازی راکتورها در حال حرکت است و به تدریج به سمت عضویت در باشگاه تولیدکنندگان راکتورهای تحقیقاتی در سطح جهان می‌رویم و انشالله این مسیر هدف‌گذاری شده موجب آینده روشنی برای صنعت هسته‌ای کشور خواهد شد و امید است با توجه به پیشرو بودن این صنعت، سایر صنایع و همچنین حوزه‌های کشاورزی و بهداشت و درمان و صنعت داروسازی بتوانند از فناوری هسته‌ای بهره‌برداری کنند.

در این جلسه علاوه بر روسای مراکز اطلاع‌رسانی و مدیران کل روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به شرح موفقیت‌های و برنامه‌های این سازمان پرداخت و همچنین اعضای این شورا به طرح و بررسی مسایل روز کشور و اتفاقات اخیر پرداختند.

پایان/

۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 22191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 1 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کرامت سلیمی IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۱
      0 0
      مزخرف ترین موضوعی که در باور افراد است صنعت هسته ایست که فقط یک شبه علم است و سراسر داستان تخیلی. دیگه باید چه چیزی رخ بده تا متوجه بشین سلاح هسته ای سلاحی واقعی نیست بلکه یک سلاح دروغین است و یک خالی بندیست. ایا لفاظی ها و تهدیدات بی اعتبار روسیه در جنگ اوکراین نباید حداقل شما را به شک بیندازد که سلاح هسته ای یک تفنگ خالیست و هیچگاه ماشه ان چکانده نخواهد شد. این جنگ توسط دموکراتها کارگردانی و هدایت می شود و در پایان این جنگ پوتین یا کشته میشه و یا خودکشی خواهد کرد. امیدوارم پایان زندگی پوتین، اغاز اگاهی شما صاحبان رسانه باشد تا با افشای دروغ بودن سلاح هسته ای در راه بازگرداندن ارامش به دنیا گام بردارید. شاید باورش سخت باشد اما سلاح هسته ای واقعا وجود ندارد و پاشنه آشیل گلوبالیستها همین موضوع است. برای همین تلاش می کنند که برجام به پایان نرسد. پایان برجام یعنی افشای دروغ بودن سلاح هسته ای. زمان آموزگار بزرگ است و گواه این حقیقت خواهد بود. راه نجات کشورمان افشای این دروغ بزرگ است. بدون افشای این دروغ کشور ما برای سالها روی ارامش را نخواهد دید.
    • کرامت سلیمی IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۱
      0 0
      اظهار نظر مقامات غربی در باره خودداری ناتو از رویارویی با روسیه تایید کننده حرف ترامپ است که ناتو را یک ببر کاغذی خواند. عجیب است که کارشناسان و تحلیلگران سیاسی نمی توانند از این صحبتها به دروغها و فریبکاریها و تضادها پی ببرند و به حقیقت برسند. متاسفانه اکثر قریب به اتفاق کارشناسان و تحلیلگران سیاسی به جای مخ با مخچه فکر می کنند و میدان تفکر محدودی دارند و افکارشان شدیدا" بوی کهنگی می دهد و نمی توانند رخداد ها و وقایع را درست تفسیر کنند و همچون طوطی صحبتهای تکراری می کنند و پیش بینی های انها همیشه غلط از اب در می اید. تفسیر سیاسی زمانی درست است که بر اساس دانسته های واقعی و حقیقی بیان شود نه بر اساس افکار کهنه و موروثی و باورهای غلط. این کارشناسان و تحلیلگران سیاسی که در مصاحبه ها خیلی طاقچه بالا میگذارند، به گونه ای صحبت می کنند که گویا متخصص سلاحهای هسته ای هستند و خودشان چندین ازمایش هسته ای انجام داده اند و یا از نزدیک این ازمایشات به اصطلاح هسته ای را دیده اند. در صورتی که همه انها فقط وفقط با باور موضوع سلاح هسته ای را پذیرفته اند نه با دلیل و منطق و مشاهده. و گاه این شائ